skip to Main Content
Skype 8.0: Grote Update Vanaf September Verplicht

Skype 8.0: Grote update vanaf september verplicht

Microsoft is de uitrol gestart van een grote update voor Skype. De videobel-app wordt daarmee wederom in een nieuw jasje gestoken, om in lijn met de mobiele versie te blijven. Maar er zijn ook veel nieuwe functies beschikbaar.

Zo biedt Skype 8.0 een mediagalerij. Daar kun je snel terugvinden welke bestanden en foto’s je met een bepaalde contactpersoon hebt gedeeld. In groepschats kun je voortaan een ‘mention’ doen door een apenstaartje te typen, gevolgd door de gebruikersnaam van de persoon die je wilt aanspreken. Diegene krijgt daar dan apart een melding van.

Gesprekken opnemen

Interessanter zijn de feaures die Microsoft nog gepland heeft. Zo kun je straks eindelijk opnames maken van videogesprekken zonder daarvoor apart plugins te installeren. Je kunt dit overigens niet stiekem doen: de persoon aan de andere kant van de lijn krijgt die zien dat je een schermopname bent gestart.

Blauwe vinkjes

Ook komen er in de toekomst leesbevestigingen naar het platform, vergelijkbaar met de blauwe vinkjes van WhatsApp. Zo zie je of iemand je berichtje heeft gelezen. Daarnaast kun je privé-gesprekken starten die met het Signal-protocol worden versleuld. Skype 8.0 staat later ook gepland voor iPads.

Belangrijk om te weten is dat alle gebruikers worden geacht om voor 1 september te upgraden van versie 7.0 naar 8.0. De oudere versie werkt daarna niet meer.

 

BRON: www.computeridee.nl
DOOR: Randolf Bouwma

Back To Top